20211009

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Esterházy Péter: harminchárom változat Haydn-koponyára

Bemutató Kovács D. Dániel rendezésében

Az Örkény társulata mesterséges intelligenciát épít, ami megpróbálja feltérképezni Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című drámáját. Minden döntés nyomán egy új, párhuzamos valóság jön létre, amelynek részletei akár a nagyszínpadon is játszódhatnak.

Időpont

2021. október 1. 19:30
2021. október 2. 19:30
2021. október 3. 19:30
2021. október 9. 19:30
2021. október 10. 19:30
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#színház #Ébrenálmodók

„A vendégszöveg a színházban, ahol nemde nincs visszalapozgatás, még kevésbé fontos, mint a regényben. A vendégszöveg épp az idegensége által új tereket nyit, a szöveg és az olvasó pozícióját újra meg újra megremegteti, így persze jó, ha felismeri a néző, olvasó, de a remegés a fontos, az idegenség váratlansága a fontos, nem a műveltség. E szerző persze őszintén örül a művelt, finom klienseknek, de nincs tombolacukorka a jó válaszokért. Hacsak másképp nem dönt a Rendező.” Esterházy Péter

Például úgy (dönt a Rendező, vagy valaki, van a színházban ember, aki ezeket a döntéseket meghozza, illetőleg legyen), hogy az Örkény társulata mesterséges intelligenciát épít, ami megpróbálja feltérképezni Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című drámáját, melyben a Rosenbaum-házaspár megpróbálja feltérképezni Haydn koponyáját, miközben minden döntés nyomán egy új, párhuzamos valóság jön létre. Olykor beszűrődnek egyes hangok a Harminchárom álom című kortárs zeneműből, majd becsoszog Mozart, egy kung-fu mester vagy az időzsaruk.

Znamenák István, Borsi-Balogh Máté, Csákányi Eszter, Józsa Bettina, Vajda Milán, Zsigmond Emőke, Patkós Márton, Bartos Ági e.h., Bartha Bendegúz e.h.

Rendező: Kovács D. Dániel
Dramaturg: Gábor Sára, Závada Péter
Díszlet: Schnábel Zita
Jelmez: Nagy Fruzsina
Esterházy-robot projektvezetője: Hoffer Károly
Média design: Bredán Máté, Varga Vince
Színkódok: Katinu Aratasu
Zene – Sound Designer: Keresztes Gábor
Fénytervező: Baumgartner Sándor
Koreográfus: Duda Éva
A rendező munkatársa, ügyelő: Dávid Áron
Súgó: Mészáros Csilla

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Örkény István Színház   1075 Budapest, Madách Imre tér 6.

Örkény István Színház

1075 Budapest, Madách Imre tér 6.

Kapcsolódó programok

Harminchárom álom

színház

Harminchárom álom
Ősbemutató Bodó Viktor rendezésében
EP33Haydn

színház

zene

EP33Haydn
Performansz hegedűre, csellóra és koponyára